Medina

StroMa Expo 2015 – Медина-Мед ООД

Медина-Мед ООД
Фирмата е директен вносител на автомобилни гуми от концерните Michelin, Continental и Goodyear. На клиентите си Медина-Мед предлага пълната гама гуми: леки, товарни, индустриални, агро и др. През 1996 година дружеството започва производство на регенерирани гуми за автобуси и камиони с материали на Kraiburg – Германия. През 2002 г. започва регенериране на индустриални гуми за тежки автосамосвали, товарачни машини, автогрейдери и др. с размер на джантите от 24″ до 51″. От май 2006 г. в София работи новата сервизна и производствена база, която представлява комплекс, включващ модерен сервиз за гуми (леки, товарни, индустриални и агро) и цех за студен регенерат на гуми за автобуси и камиони.
През юни 2006 г. Медина-Мед внедри в производството си на регенерирани гуми за автобуси и камиони в Стара Загора технологията за студен регенерат на Michelin – Recamic. Предлаганите профили са аналогични с тези на новите гуми Michelin, а пробегът на регенерираните по тази технология гуми е съизмерим с пробега на новите гуми Michelin.
Фирмата разполага със собствени сервизни центрове в градовете Стара Загора, София, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Казанлък, Бургас, Варна, Плевен и Русе. Централният склад се намира в Стара Загора, а доставката до сервизите на фирмата в страната се извършва със собствени автомобили.