Cat

StroMa Expo 2015 – Елтрак България

Елтрак България
На StroMa Expo официалният дилър на Caterpillar ще се представи с осем машини от гамата на водещия световен производител. Челният товарач Caterpillar 966M XE (собствена маса 23,2 т) разполага с високотехнологично задвижване, което съчетава хидростатична и хидродинамична трансмисии. Комбинирането им предлага голямата теглителна сила на хидростатичната трансмисия при ниски скорости на движение и товарене, а хидродинамичната трансмисия позволява икономично придвижване с по-високи скорости на по-дълги дистанции. Намаляването на разхода на гориво спрямо 966М (със стандартна хидродинамична трансмисия) е до 25%, а спрямо предходния модел 966К е до 35%.
Верижният багер Caterpillar 323E (23,3 т), оборудван със система Cat Grade Control, осигурява на потребителите надеждно, точно измерване при отстраняване или попълване на земна маса. Благодарение на тази система, операторът може да извършва своята работа, без да разчита или да изчаква някой друг да измерва височината и посоката. Системата е напълно интегрирана с джойстиците в кабината, с монитора и, разбира се със стрелата, рамото и кофата.
Caterpillar 336E H (37 т) е хибридната версия на доказалият се верижен багер от модела 336. При него енергията от въртенето на надстройката се съхранява в специални цилиндри разположени в противотежестта и се отдава при последващо завъртане на машината. Отдадената по този начин енергия разтоварва мотора и съответно намалява разхода на гориво. Хибридният багер е особено подходящ за товарене на камиони, тъй като тази операция е свързана с постоянно завъртане на надстройката и съответно могат да се реализират най-големи икономии в разхода на гориво.
Булдозерът Caterpillar D6N (16,5 т) е предложение от дивизията за употребявани машини на Елтрак България. Машината е обстойно прегледана и обслужена съгласно разработената система на Caterpillar за оценка на употребявани машини. Това позволява тя да се предлага с гаранция от 6 до 12 месеца върху силовото предаване и хидравличната система.
Посетителите на изложението ще видят отблизо и багер-товарач 432F2, минитоварач 242D, валяк CS54 и минибагер 303.5.